24/9/15

22 μηνών και πάμε

Σήμερα γίνεσαι 22 μηνών μικρέ μου. Σου αρέσει να ζωγραφίζεις στο μαγικό πίνακα, να κάνεις κυκλάκια και γραμμές. Για κάποιο λόγο σου έχει κάτσει να ζωγραφίζουμε συνέχεια παπά, με το καπέλο και το μούσι του. Τώρα έχεις ξεκινήσει και κάνεις εσύ το μούσι. Ότι σου έχω ζωγραφίσει, τρένο, αυτοκίνητο, λαγουδάκι, σκυλάκι εσύ καταλήγεις να θες τον παπά.


Ένα έργο τέχνης από τα χεράκια σου.

Σου αρέσουν και τα βιβλία. Αυτό που σου αρέσει πιο πολύ είναι ο Άγιος Βασίλης, να φανταστώ γιατί έχει μούσι. Το έχουμε πάρει ακόμα και στις διακοπές μας, λίγο εκτός εποχής αλλά δεν πειράζει. 

Εδώ και ένα δίμηνο έχεις αρχίσει και λες νέες λεξούλες, και από τότε που πήγαμε στο χωρίο και περάσαμε από τούνελ μας έχεις τρελάνει. Ξυπνάς και το πρώτο πράγμα που θα πεις είναι "τούνελ, πάμε τούνελ", μη σου πω και το τελευταίο πριν κοιμηθείς. Α, και να μην ξεχάσω τη τέντα, πρωί-βράδυ ανέβα κατέβα η τέντα. Πας στον παππού και του λες "παππού τέντα, τακ τακ τακ" και κουνάς το χεράκι σου κυκλικά. Να είναι καλά ο παππούς που είχε όρεξη και σου έκανε το χατίρι. Αν κάποια στιγμή φωνάζεις κάποιον και δεν ακούει ή μιλάει με κάποιον, τον φωνάζεις μια, δύο, μετά προσθέτεις και το "μου" κι αν ακόμα δεν έχεις απάντηση τον φωνάζεις επίμονα. Για παράδειγμα λες "παππού..., παππού..., παππού ΜΟΥ... και τέλος παππουυυυυυυύ μοουυυυ".

Λατρεύεις τα ζώα και συγκεκριμένα τα σκυλιά, τα μεγάλα σκυλιά, όπου δεις σκύλο πας τρέχοντας να τον χαϊδέψεις. Να προσέχεις όμως, γιατί δεν είναι όλα τα σκυλιά καλά. Να ρωτάς πάντα αν μπορείς να το χαϊδέψεις. Δεν θέλεις να σε γλύφουν, ούτε να σε ακουμπάνε με την υγρή μυτουλά τους, μαζεύεσαι και κάνεις μια γκριμάτσα. Το καλύτερο που έχεις κάνει, είναι να ζητήσεις να πας βόλτα το σκύλο με το λουρί του. Εκεί έχουμε γελάσει πολύ. Αγάπη μου είσαι μικρός ακόμα. Αντί να τον πας εσύ βόλτα, θα σε πάει εκείνο. 

Μερικές φορές προτιμάς να με "βοηθήσεις" με τις δουλειές του σπιτιού παρά να κάτσεις με τα τόσα παιχνίδια που έχεις. Σου αρέσει να πιάνεις τη σκούπα και το φαράσι και καλά να σκουπίζεις (αυτό το πήρες από εμένα σίγουρα, γιατί και εγώ μικρή το έκανα, έχω και ντοκουμέντα). Μην κάνω κίνηση να βγάλω την ηλεκτρική σκούπα, πάει θα γίνει χαμός άμα δεν σε αφήσω να κάνεις και εσύ. Και το καλύτερο είναι ότι χαρτί ή πανί πάρεις στα χέρια σου το κάνεις ξεσκονόπανο. Δεν μπορώ να πω έχω ένα μικρό βοηθώ σπίτι, αλλά ελπίζω να βοηθάς και όταν μεγαλώσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου