23/9/16

Νέα Πρόκληση - Αγγλία


Μια νέα πρόκληση προστίθεται στη λίστα μου για φέτος και είναι αυτή της μετακόμισης στην Αγγλία.

Ναι, καλά διαβάσατε. Μετακόμιση για μια νέα αρχή, για μια άλλη ποιότητα ζωής.

Έχω καιρό που θέλω να γράψω αυτό το ποστ, αλλά δεν το έχω κάνει για διάφορους λόγους, και ο πρώτος και καλύτερος είναι για το μάτι. Θα μου πείτε πιστεύεις σε αυτό, και θα σας πω ότι ναι πιστεύω. Υπάρχουν πολύ εκεί έξω που θέλουν το "κακό" του άλλου, γιατί απλά δεν είναι αυτοί καλά.

Είναι ένα ρίσκο, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Όσοι μας γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι τα τελευταία 4 χρόνια δεν ήταν εύκολα για εμάς.

Ο Μάνος βρήκε μια πολύ καλή επαγγελματική ευκαιρία και είπαμε να το δοκιμάσουμε. Είμαστε ακόμα μικροί σε ηλικία και ο Φίλιππος είναι στη καλύτερη δυνατή ηλικία για κάτι τέτοιο, μιας και παιδικό δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Συναισθήματα ανάμικτα. Χαράς και λύπης μαζί. Χαράς γιατί είναι για το καλύτερο. Λύπης που θα είμαι μακριά από τους δικούς μου και τους φίλους μου. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο, το έχω ξαναπεί αυτό.

Πάντως είναι λες και κάνει κύκλους η ζωή. Την ίδια απόφαση πήρε ο πατέρας μου όταν ήταν νέος. Έφυγε από την Αθήνα και πήγε στο Χαράρε της Ζιμπάμπουε, μόνος του και χωρίς πολλά πράγματα μαζί του. Άφησε εδώ γονείς και αδέρφια και πήγε για να κάνει μια νέα αρχή και ναι τα κατάφερε μια χαρά. Γύρισε μετά από 14 χρόνια με την δικιά του οικογένεια σε μια καλύτερη Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι και εμείς θα μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω κάποια στιγμή σε καλύτερες συνθήκες.

Στα νέα που έρχονται!!!

21 σχόλια:

  1. Καλή αρχή! Αν σου πω ότι ένα κομμάτι μου ζηλεύει θα το πιστέψεις; Αλλά είναι άλλες οι συνθήκες για εμάς, οπότε... Όλα θα πάνε καλά, θα δεις πως είναι τελείως διαφορετικά εκεί τα πράγματα, αλλά θα γνωρίσεις εύκολα ανθρώπους. Εγώ μετά από 8 χρόνια εκεί, την αναζητώ πολύ συχνά! Όλα καλά θα πάνε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μάγδα μου!!! Να σου πω μακάρι να μην χρειαζόταν να φύγουμε αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα που δεν γίνεται. Να έρθετε μια βόλτα.

      Διαγραφή
  2. Καλή αρχή ομορφη μου! Εαν είναι για το καλό της οικογένειας θα δεις που όλα θα πάνε καλα! Ελπίζω μόνο να μην παρατήσεις το μπλοκ σου και χαθεις γιατί θα μου λείψεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ κοριτσάκι μου γλυκό!!! Ναι είναι για το καλό μας. Κοίτα για αρχή μπορεί να μην έχω χρόνο για το μπλογκ μου, αλλά θα προσπαθήσω να μην χαθώ. Άλλωστε υπάρχει και το facebook κι αν θες να σου δώσω το κινητό μου.

      Διαγραφή
  3. Βρήκα τυχαία το blog σου κ το διάβασα. Έχουμε κάποια κοινά! ! Να σου ζήσει το αγορακι σου κ ευχομαι ολα να σας πανε καλα στη νεα αρχη σας. Δούλευε κ ο αντρας μου 2χρονια στην Αγγλια κ πηγα κ εγω για 7 μηνες αλλα γυρισαμε πισω γιατι βρηκε μια καλη δουλεια στην Ελλαδα. Παντως επειδη τα πραγματα στην Ελλαδα πανε απο το κακο στο χειροτερο εχουμε παντα στο πισω μερος του μυαλου μας οτι μπορει να ξαναφυγουμε για Αγγλια εξαλου εχουμε ΑΦΜ εκει λογαριασμο τραπεζης κ πολλους φιλους!!! Εγω παντως θα μου αρεσε πολυ να παω παλι πισω μου αρεσει η Αγλια!!! Θα διαβαζω τα νεα σου απο δω!!! Αν εχεις facebook κ θες κανε μου add στο ονομα gianna gouli. Μου αρεσουν πολυ κ τα project με τους φακελους. Θα μπω να δω πως λειτουργει ολο αυτο. Καλη αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ Ιωάννα μου!!! Το project με τους φακέλους είναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ δημιουργικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπέρα και πάλι Tessie. προσπαθησα να μπω στο happy mail αλλα δεν λειτουργει νομιζω η κοπελα πλεον δε γραφει στο blog της. Θα προσπαθησω κ στο αλλο το ξένο να μπω και να δω τη διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και στα δύο έχουν πολύ καιρό να κάνουν κάτι. Η τελευταία ανταλλαγή ήταν αν θυμάμαι καλά τα Χριστούγεννα. Δεν ξέρω αν θα ξανά ξεκινήσει πάλι.

      Διαγραφή
  6. Τέσση μου όλα καλά θα πάνε! Θα το δεις! Στο λέω εκ πείρας άλλωστε, κι εμείς, κάπως έτσι την πηραμε την απόφαση να φυγουμε, 1.5 χρόνο πριν. Και ξέρεις, μπορεί να είμαστε μερικές ώρες μακριά, αλλά ό,τι χρειαστείτε...
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέσση μου, σου εύχομαι κι εγώ όλα να σας πάνε "δεξιά"! Να σας έρθουν όλα βολικά, πολύ γρήγορα και να είσαι αισιόδοξη! Μεγάλο το βήμα που κάνετε, σίγουρα, αλλά αφού είναι για καλό, χαλάλι... φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι μεγάλο βήμα, αλλά είναι για καλό σίγουρα. Είμαι αισιόδοξη πολύ, αν και δεν είναι του χαρακτήρα μου. Φιλιά.

      Διαγραφή
  8. Καλή αρχή λοιπόν!!!! δείτε το σαν εμπειρία!! κάτι νέο έρχεται! ας το απολαύσετε λοιπόν!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι Ελένη μου, νέα εμπειρία και θα το απολαύσουμε όσο γίνεται.

      Διαγραφή
  9. Καλή αρχή σας εύχομαι. Όλα να πάνε κατ'ευχήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλη αρχη!! Ευχομαι να πσνε ολα καλα και να τα βρειτε ολα βολικα εκει.που θα πατε!! Καλη δυναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας εύχομαι καλή αρχή!Θέλει υπομονή και κουράγιο στην αρχή αλλά θα πάνε όλα καλά!
    Κι εγώ πιστεύω σε αυτό που λένε μάτι, μια και κυκλοφορεί πολύ ζήλια και καλή ενέργεια γύρω μας!
    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!! Να σου πω ότι το σκεφτόμουν πολύ να ανεβάσω την ανάρτηση αυτή. Φιλιά.

      Διαγραφή
  12. Σας εύχομαι καλή αρχή!Θέλει υπομονή και κουράγιο στην αρχή αλλά θα πάνε όλα καλά!
    Κι εγώ πιστεύω σε αυτό που λένε μάτι, μια και κυκλοφορεί πολύ ζήλια και καλή ενέργεια γύρω μας!
    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή