7/12/16

1 μήνα στο νέο ξεκίνημα

Κλείσαμε ένα μήνα στο νέο μας ξεκίνημα. Ένα μήνα στη νέα μας ζωή και μπορώ να πω ότι προσαρμοστήκαμε αρκετά εύκολα, πιο εύκολα από ότι το περίμενα. Μπορεί να είναι ότι είμαστε πάλι μια οικογένεια και ότι δεν ζούμε μέσα σε μια μιζέρια και στο πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα για τον μικρό ή για εμάς.

Ο Φίλιππος το έχει πάρει μια χαρά, το οποίο δεν περίμενα να το πάρει και αλλιώς μιας και είναι ακόμα μικρός για να καταλάβει και σχολείο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Με τον μπαμπά του είναι κολλημένος και δικαιολογημένα, μιας και δεν τον είχε κοντά του 3 μήνες. Τώρα τις τελευταίες μέρες σαν αν ζητάει τον παππού του και να θέλει να πάει να παίξει μαζί του.

Όσο για μένα, το έχω πάρει πολύ καλά το θέμα. Είχα ένα φόβο με τον καιρό και το κρύο, μιας και γενικά είμαι κρυουλιάρα, αλλά ένα έχω να πω ότι το κρύο εδώ είναι αρκετά διαφορετικό από της Ελλάδας. Δεν έχει χρειαστεί να ντυθώ πιο βαριά από ότι θα ντυνόμουν στην Ελλάδα. Το μόνο που φοράω συνέχεια όταν βγαίνω είναι γάντια, γιατί τα χέρια μου έχουν γίνει πολύ άγρια.

Το σπίτι το έχω λατρέψει. Είναι σε μια πολύ ήσυχη γειτονιά με πάρκο στα 20 βήματα. Το κέντρο της πόλης είναι γύρω στα 10 λεπτά με τα πόδια και έχει τα πάντα. Έχουμε αρκετά σούπερ μάρκετ γύρω μας, περίπου 5 με 10 λεπτά με το αυτοκίνητο. Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά κάθε μέρα, μέσα στην εβδομάδα κλείνουν στις 17:30, το Σάββατο κλείνουν στις 18:00 και την Κυριακή ανοίγουν στις 10:30 και κλείνουν στις 16:30. Έχουμε θέατρο και σινεμά. Α, και ένα μουσείο για παιδιά. Νομίζω ότι ο Μάνος έκανε πολύ καλή επιλογή και σε σπίτι και σε περιοχή.

Το πάρκο κοντά στο σπίτι μας.

Η παιδική χαρά.


Φυσικά μου λείπουν οι δικοί μου, αλλά πιστεύω ότι τελικά κάναμε καλά που φύγαμε.Είναι πιο ανθρώπινα τα πράγματα εδώ, έχουμε πιο πολλές επιλογές. Και όταν μπορέσω να βρω και εγώ μια δουλίτσα θα είμαστε ακόμα καλύτερα.

Το θέατρο.

Το θέατρο από άλλη πλευρά.

Η εκκλησία, που έρχεται Έλληνας παπάς και κάνει λειτουργία κάποιες φορές.

21 σχόλια:

  1. Φαίνεται πράγματι υπέροχη γειτονιά! Εγώ θαυμάζω τους ανθρώπους που τολμανε ένα νέο ξεκίνημα! Ο Παναγιώτης με έχει φάει να φύγουμε μα εγώ διστάζω όσο και αν είμαι βέβαιη πως θα αγαπούσα την ζωή στο εξωτερικό! Πάντα έτσι σας εύχομαι κορίτσι μου, πάντα έτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννα μου!!! Να σου πω ότι και εγώ είχα μεγάλο θέμα να φύγουμε, να φανταστείς ότι όταν το έμαθα με είχε πιάσει το στομάχι μου για καμία εβδομάδα. Πάντως αν έρθετε ποτέ προς τα εδώ, έστω και για βόλτα, να μου πεις.

      Διαγραφή
  2. Τέσση μου χαίρομαι πάρα πολύ που τα πράγματα πήγαν τόσο καλά! Καλές γιορτές σε σας και στον Φίλιππο!! Φιλιά πολλα ❤️💙❤️💙❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαρίνα μου. Καλές γιορτές και σε σας. Αυτό που έγραψα στην Γιάννα ισχύει και για εσάς.

      Διαγραφή
  3. Κορίτσι μου εύχομαι οτι καλυτερο. Εμας παλι μόλις γύρισε μετα απο 5 χρόνια ο κουνιάδος μου απο Αγγλία. Κατάφερε επιτέλους και βρήκε εδώ μια ικανοποιητική δουλεια και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Το βασικό είναι να έχει κανεις αυτά που χρειαζεται η οικογένεια του αλλιως δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος. Το πόσες φορες έχω σκεφτεί να φύγουμε δεν λέγεται. Πριν 4 χρόνια τελευταία στιγμη μείνανε. Η περιοχή που είστε φαίνεται πολύ όμορφη. Εύχομαι σύντομα να κάνετε και πολλούς φιλους και να περνάτε υπέροχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου και καλώς ήρθες στο μπλογκ μου. Και εμείς θέλουμε κάποια στιγμή να γυρίσουμε πίσω, αλλά θα πρέπει να είναι οι συνθήκες πολύ καλές. Καλές γιορτές να έχεις!!!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο Τέσυ μου, πολύ χαίρομαι που έχετε τακτοποιηθεί έτσι καλά ! Θυμάσαι που σου το έλεγα ότι θα είστε μιά χαρά? Και άλλωστε 4 ωρίτσες με το αεροπλάνο δεν το λες και μακριά. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μου το είχες πει εσύ και η Ρούλα, αλλά εκείνη τη στιγμή τα έβλεπα όλα βουνό. Τελικά μια χαρά. Καλές γιορτές και σε σένα και στην οικογένεια σου. Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  5. Τεσυ μου καλή αρχή στην νέα σας ζωή! Αφού η οικογένεια είναι μαζί ενωμένη όλα τα άλλα θα έρθουν με το καλό είμαι σίγουρη! Καλή αρχή στην νέα σας ζωή στο εύχομαι ολόψυχα! Σας φιλώ γλυκά! Να περνάτε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου!!! Να τώρα που είμαστε όλοι μαζί ολά καλά θα είναι. Καλές γιορτές σου εύχομαι. Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  6. Τεσυ μου καλή αρχή στην νέα σας ζωή! Αφού η οικογένεια είναι μαζί ενωμένη όλα τα άλλα θα έρθουν με το καλό είμαι σίγουρη! Καλή αρχή στην νέα σας ζωή στο εύχομαι ολόψυχα! Σας φιλώ γλυκά! Να περνάτε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικα μερικες φορες φοβαμαι οτι το αγνωστο δεν θα ειναι ωραιο απλα και μονο γιατι γνωριζουμε το παρον.καλη αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία!!! Το άγνωστο νομίζω ότι το φοβόμαστε όλο πολύ ή λίγο. Καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή
  8. Καλή αρχή στο νέο σας ξεκίνημα!!!
    Να σας πάνε όλα όπως τα έχετε ονειρευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ Ρεγγίνα!!! Καλές γιορτές να έχετε.

      Διαγραφή
  9. Χαίρομαι που προσαρμοστήκατε Τέσση μου και να σου πω ότι θαυμάζω τη στάση σου! Είναι πολύ δύσκολο να αφήνεις τον τόπο σου, την οικογένεια τους φίλους σου, φεύγοντας σε μια νέα χώρα, κάνοντας μια νέα αρχή! Μπράβο σας! Κι ο δικός μου άντρας είναι πολύ θετικός στο να φύγουμε (οι γονείς του μένουν μόνιμα Γερμανία) αν κάποια στιγμή τα πράγματα δυσκολέψουν πάρα πολύ...εγώ πάλι είμαι πολύ αρνητική...δεν ξέρω τι θα ένιωθα αν γινόταν επιτακτική ανάγκη! Σας εύχομαι να περνάτε καλά, τα πράγματα εκεί απ'ότι μας λες φαίνονται καλά και νομίζω ότι θα γίνουν ακόμα καλύτερα! Καλές γιορτές να έχετε με υγεία κι αγάπη! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!!! Μην νομίζεις και για εμένα ήταν πολύ δύσκολο να κάνω αυτήν την κίνηση. Μου είχε πει πριν 5 χρόνια να φύγουμε, αλλά εγώ δεν ήθελα μιας και οι δύο μας είχαμε τις δουλειές μας και ήμασταν οικονομικά μια χαρά. Αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα που δεν μπορούσα να του πω πάλι όχι. Αν είναι ανάγκη πίστεψε με θα το κάνεις πρώτα για τα παιδιά σου και μετά για εσένα, βέβαια σου εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ. Σου εύχομαι καλές γιορτές να έχετε με υγεία πάνω από όλα και πολλά χαμόγελα. Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  10. Tέσσυ,δεν το πιστεύω. Δε με ξέρεις, δε σε ξέρω, αλλά εκείνη η μία φορά που σε είδα με κάνει τώρα να το νιώθω πολύ προσωπική υπόθεση το ότι έφυγες. Σαν να έφυγε φίλος, βρε παιδί μου, τόσο συγκινήθηκα. Εύχομαι να περάσετε πολύ όμορφες οικογενειακές στιγμές και στο καινούριο σας σπιτικό. Δείχνεις τόσο καλόκαρδος άνθρωπος από κοντά, που πιστεύω πως θα βρεις γρήγορα κι εκεί τους ρυθμούς σου και καινούριους φίλους να σε αγαπάνε. Τώρα πια που θα περνάω από το πάρκο, δε θα σε ψάχνω μήπως είσαι εκεί. Δεν πάω συχνά, αλλά πάντα κοίταζα μήπως σας ξαναπετύχαινα. Τις καλύτερες ευχές μου για το νέο σας ξεκίνημα! Σου στέλνω όση αγάπη μπορώ να σου στείλω από μακριά για καλή τύχη (κι ας μη γνωριζόμαστε, τη νιώθω πραγματικά και στη στέλνω). Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ελίνα μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια σου. Με συγκίνησες. Και εγώ τις άλλες δυο φορές που πήγα σε έψαχνα. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, που λίγες μέρες πριν βρεθούμε τυχαία τις κούνιες είχαμε μιλήσει στο Facebook για το παιδικό. Μικρός ο κόσμος. Σε ευχαριστώ για τις ευχές και για την αγάπη σου. Το λογαριασμό σου στο Facebook τον έκλεισες; Πολλές ευχές και από εμένα για εσένα και την οικογένεια σου. Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
    2. Nαι, ποτέ δεν το αγαπούσα ιδιαιτέρως. Έχω το mail όμως ακόμη και το κρατώ. Το έχει η Αντωνία (crazytourists), που γιορτάζει σήμερα. Και πρέπει να το έχει κι η Γιάννα. Δε στο γράφω απευθείας εδώ, γιατί έτσι τα τσιμπανε όσοι στέλνουν spams και θα με ταράξουν. Φιλιά κι από εδώ!

      Διαγραφή
    3. Συγνώμη που άργησα να απαντήσω. Θα το ζητήσω από την Αντωνία ωστέ να μιλάμε μέσω του mail τουλάχιστον. Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή