29/11/17

The Train Party (4th birthday)

Φιλιππάκι μου, έγινες 4. Ξέρεις τα περισσότερα χρώματα. Τα ελληνικά ξέρεις να τα μιλάς πολύ καλά και κάνεις πολύ καλή προσπάθεια με τα αγγλικά. Λες την ελληνική αλλά και την αγγλική αλφαβήτα, και μπορείς και γράφεις τα περισσότερα γράμματα. Γράφεις ακόμα και πολλά νούμερα, και μετράς μέχρι το 20, και στις δύο γλώσσες. Από το Σεπτέμβριο έχεις αρχίσει και με φωνάζεις mommy, το οποίο το λατρεύω. Εκεί που κάθεσαι και μιλάς πετάς και κάποιες αγγλικές λέξεις. Μας τραγουδάς και στις δύο γλώσσες και μερικές φορές φτιάχνεις δικά σου τραγούδια κάνοντας ένα συνδυασμό και των δύο. Στο παιδικό ακόμα δεν έχεις κάνει φίλους, αλλά από ότι έχω δει όλα τα παιδιά σε ξέρουν. 

Χρόνια πολλά αντράκι μου!!!

Το θέμα για τα γενέθλια το είχα αποφασίσει από νωρίς, πολύ νωρίς. Πάντα είχες μια αγάπη για τα τρένα, το τελευταίο χρόνο είναι πάντα στημένο το τρένο στο σαλόνι μας και δεν περνάει μέρα που να μην παίξουμε. Και έτσι το πάρτι με θέμα τρένο ξεκίνησε να φτιάχνετε. Όλα τα έφτιαξα εγώ, δεν αγόρασα τίποτα, οπότε βγήκε πολύ οικονομικό. Προς τις τελευταίες μέρες αρρώστησα και φοβόμουν ότι δεν θα τα καταφέρω να τα φτιάξω όλα, αλλά αυτό που με ανησυχούσε ήταν ότι δεν θα μπορούσα να του φτιάξω τη τούρτα.
Το πρώτο πράγμα που έφτιαξα ήταν η πρόσκληση, γιατί ήταν και αυτή που έπρεπε να σταλεί πριν τα γενέθλια. Φέτος στα γενέθλια του είχαμε περισσότερο κόσμο από πέρσι. Είχαν κανονίσει οι γονείς μου να έρθουν για 3 εβδομάδες και έτυχε να είναι στα γενέθλια του, η νονά μας πλέον μένει μόνιμα Αγγλία και κάποιοι φίλοι που έχουμε κάνει εδώ.

Σειρά είχε ο στολισμός του σπιτιού. Έφτιαξα μια πινακίδα για την είσοδο του σπιτιού. Με το που έμπαινες στο σπίτι είχα κολλήσει στο τοίχο μια πινακίδα που έγραφε "Arrivals" και στην έξοδο έγραφε "Departures". Στη πόρτα της κουζίνα/σαλονιού είχα φτιάξει μια πινακίδα που προειδοποιεί για διάβαση τρένων και στο πάτωμα της κουζίνας είχα έφτιαξα γραμμές τρένου με μαύρη μονωτική ταινία. Τα παράθυρα τα στόλισα με banner που είχαν το σχήμα τρένου. 
Επίσης έφτιαξα και ένα καπέλο του εισπράκτορα. Είχα σκοπό όταν ερχόντουσαν οι καλεσμένοι να ζητάει ο Φίλιππος τα εισιτήρια τους και να ελέγχει και να τους κάνει μια τρύπα. Αλλά δεν ήθελε να το φορέσει. Το καπέλο το βρήκα εδώ.
Στο τραπέζι με τα φαγητά έβαλα ένα από τα τρένα για στολισμό και είχα φτιάξει καρτελάκι για τα φαγητά, δεν έχω όμως φωτογραφίες να σας δείξω.

Η τούρτα είναι η κλασσική, δοκιμασμένη τούρτα που φτιάχνω εδώ και 4 χρόνια στα γενέθλια του. Να πω την αλήθεια έλεγα να αλλάξω τούρτα, αλλά με το κρύωμα που είχα δεν είχα την όρεξη να μπλέξω. Βέβαια έμπλεξα με το στολισμό της τούρτας. Είναι η πρώτη φορά που έκατσα να φτιάξω ένα διακοσμητικό και μπορώ να πω ότι βγήκε αρκετά καλό για την ώρα και τη διάθεση μου. Για τη συνταγή της τούρτας μπορείτε να μπείτε εδώ, απλά δεν έφτιαξα την επικάλυψη fudge.
Περάσαμε πολύ όμορφα και ο μικρός το χάρηκε πολύ, που είχαμε τους γονείς μου αλλά και τους φίλους μας.

Να σας πω ότι ακόμα στη πόρτα της κουζίνας/σαλονιού είναι η πινακίδα για διάβαση των τρένων, δεν με άφησε να την κατεβάσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου