21/7/16

Πρώτη επαφή με νερομπογιές

Είχα καιρό που ήθελα να του πάρω νερομπογιές, αλλά φοβόμουν πόσο χάλια θα γίνει αυτός και τα γύρω πράγματα. Τώρα που είναι καλοκαίρι, είναι ότι πρέπει μιας και μπορούμε να βγάλουμε ρούχα και χαλιά.

Και ναι η πρώτη επαφή με τις νερομπογιές έγινε και μπορώ να πω ότι ο Φίλιππος ξετρελάθηκε. Του έδειξα ότι πρέπει να βουτάει το πινέλο μέσα στο νερό και μετά στο χρώμα που θέλει και έτσι άρχισε και εκείνος. Βέβαια τις πρώτες προσπάθειες του έκανε το εξής, βούταγε το πινέλο στο νερό μετά στο χρώμα που ήθελε και μετά πάλι στο νερό, με αποτέλεσμα το πινέλο να καθαρίζει και να μην μπορεί να ζωγραφίσει κάτι στο χαρτί. Στο τέλος βρήκε το δρόμο του και έκανε αυτή τη ζωγραφιά, που εγώ τη βρήκα πάρα πολύ ωραία. Θα μου πείτε μαμά του είσαι και ότι και να έκανε πάλι ωραία θα την έβρισκα. Ναι, αλλά κοιτάξτε δεν είναι ωραία, ε?


Σε κάποια στιγμή τον πέτυχα να βάφει τα νύχια του, τον ρώτησα τι κάνει εκεί και μου είπε με ένα πολύ φυσικό τρόπο "μαμά, βάφω το νύχι μου κόκκινο". Ύστερα από αυτό άρχισε να βάφει όλη τη παλάμη του και να κάνει φτιάχνει αποτυπώματα, αλλά μέχρι να καταφέρει να βάψει όλη τη παλάμη η νερομπογιά στέγνωνε και έτσι δεν έβγαινε καλά το αποτύπωμα. Και έτσι πήρα εγώ μέρος και του έβαψα όσο πιο γρήγορα μπορούσα για να βγει το αποτύπωμα. Η χαρά που έκανε δεν περιγράφετε, είχε ένα χαμόγελο μέχρι τα αφτιά, και εγώ το ίδιο.

Πάμε για άλλα!!!

8 σχόλια:

  1. Μπράβο στον μικρό Φίλιππο!! Τι καλά που λερώθηκε!! Εμένα είναι μη μου άπτου! Στο δαχτυλάκι του να πάει μπογιά και θέλει αμέσως να πλυθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε!!! Ο Φίλιππος δεν θέλει να έχει ψίχουλα πάνω στα χέρια του. Από μπογιές και τέτοια δεν έχει θέμα.

      Διαγραφή
  2. Όλα τα παιδάκι σ'αυτή την ηλικία (αλλά και μεγαλύτερα) ξετρελαίνονται με τις νερομπογιές! Να δεις όταν θα σου ζητήσει τις τέμπερες...χαμός! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μου αρέσουν αυτές οι πρώτες επαφές!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Ναι ειδικά άμα έχεις προνοήσει για να μην γίνουν χάλια και πράγματα που δεν πρέπει.

      Διαγραφή