18/12/17

Χιονάνθρωπος από ξυλάκια παγωτού

Έχεις ξυλάκια από παγωτό να κάθονται και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις. Ε, τότε σου έχω ιδέα. Φτιάξε ένα χιονάνθρωπο. Είναι μια πολύ εύκολη κατασκευή που γίνεται εύκολα από τα παιδιά.
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
  • Ξυλάκια από παγωτό
  • Σκληρό χαρτόνι (εμείς χρησιμοποιήσαμε από το κουτί με τα δημητριακά)
  • Κόλλα ή ζεστή σιλικόνη
  • Χρώματα & πινέλα

Πάμε να το φτιάξουμε τώρα:
Κόβουμε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι από το χαρτόνι, το οποίο θα το έχουμε σαν πλάτη για να σταθούν τα ξυλάκια. Αν δεν έχετε χαρτόνι, σας έχω και άλλη λύση. Μπορείτε απλά να κολλήσετε δύο ξυλάκια κάθετα στη πίσω πλευρά. 

Πάνω στο χαρτόνι κολλάτε τα ξυλάκια, το ένα διπλά στο άλλο, μέχρι 8 μπορείτε να βάλετε. Αφού κολλήσουν, κολλάτε άλλα 2 ξυλάκια διαγώνια για να φτιάξετε το καπέλο.
Αφού έχουν κολλήσει όλα, ήρθε η σειρά να τα βάψουμε. Βάφουμε άσπρο το κάτω μέρος, που θα είναι το πρόσωπο, και μαύρο το πάνω μέρος, που θα είναι το καπέλο. Τα διαγώνια ξυλάκια μπορείτε αν θέλετε να βάψετε το ένα κόκκινο και το άλλο μαύρο ή ακόμα και τα δύο μπορεί να είναι το ίδιο χρώμα, μαύρα ή κόκκινα.
Μόλις στεγνώσουν, και επειδή εμείς θέλαμε να τα τελειώσουμε την ίδια μέρα τα στεγνώσαμε με το πιστολάκι, κάνουμε τα μάτια, το στόμα και τη μύτη.

Και ο χιονάνθρωπος μας είναι έτοιμος.

Έχουμε και άλλα σχέδια που θέλουμε να φτιάξουμε, οπότε κάποια στιγμή θα έχει και update.

Καλή δημιουργική απασχόληση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου