4/12/17

Φτιάχνωντας χιονόμπαλες σε βαζάκια που έχουμε στο σπίτι

Οι χιονόμπαλες είναι από τα αγαπημένα μου και κατάλαβα ότι είναι και του Φίλιππου. Στο σημερινό σημείωμα στο ημερολόγιο μας ήταν να φτιάξουμε χιονόμπαλες.

Έκατσα και έψαξα λίγο στο pinterest και βρήκα δύο τρόπους να τους φτιάξω. Ο πρώτος τρόπος είναι με χλιαρό νερό και υγρή διάφανη κόλλα (η αρχική ανάρτηση μπορείτε να τη δείτε εδώ) και ο δεύτερος τρόπος είναι με απιονισμένο νερό και γλυκερίνη (εδώ μπορείτε να δείτε την αρχική ανάρτηση). Πήγαινα για τον πρώτο τρόπο, αλλά όταν πήγα να πάρω τα υλικά από το μαγαζί με τα ήδη χειροτεχνίας δεν είχε τη συγκεκριμένη κόλλα και έτσι κατέληξα στον δεύτερο τρόπο.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: 
  • Βαζάκια που σφραγίζουν καλά
  • Απιονισμένο νερό
  • Υγρή γλυκερίνη
  • Χρυσόσκονη
  • Χριστουγεννιατικές φιγούρες
  • Δυνατή κόλλα ή Σιλικόνη

Η εκτέλεση είναι πολύ απλή. Κολλάς τις φιγούρες στο καπάκι, με τη δυνατή κόλλα ή τη σιλικόνη, εγώ το έκανα με τη σιλικόνη. Αν θες να είναι λίγο πιο ψηλά για να φαίνεται καλύτερα όταν κλείσεις το βαζάκι μπορείς να κολλήσεις σε ένα καπάκι από γάλα ή ένα διαφανές πλαστικό και μετά τη φιγούρα. 

Στο βάζο βάζουμε το απιονισμένο νερό μέχρι λίγο πριν γεμίσει, μετά βάζεις τη γλυκερίνη και το χρυσόσκονη. Τη γλυκερίνη την έβαλα με το μάτι, όσο πιο πολύ βάλεις τόσο πιο πολύ θα αργεί να πέφτει η χρυσόσκονη. Όσο για τη χρυσόσκονη εκεί βάζεις όσο θέλεις, απλά αν πέσει πολύ βλέπε τη χιονόμπαλα με το σκυλάκι δεν φαίνεται και πολύ καλά η φιγούρα. 
 
Τέλος κλείνεις καλά το καπάκι και επειδή που και που είχε κάτι ψηλό διαρροές έβαλα σιλικόνη γύρω γύρω από το καπάκι.
Και η χιονόμπαλα είναι έτοιμη. Βουαλά!!!

1 σχόλιο: