23/3/16

Ατάκες Φίλιππου


Πρώτη φορά που είδα τέτοια είδους ανάρτηση ήταν στο blog της φίλης και κουμπάρας μου Ελένης. Είχα ξετρελαθεί με την ιδέα και το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού να το κάνω, όταν θα ερχόταν και η δική μου στιγμή να γίνω μανούλα.

Να που ήρθε ο καιρός και ο μικρός μου και έχει αρχίσει και παίρνει φορά, με λεξούλες στην αρχή και τώρα με διάφορες ατάκες - εξυπνάδες. Έχω καιρό που τα γράφω όπου βρω (κινητό, χαρτοπετσέτες, τετράδια) οπότε είναι ευκαιρία να τα γράψω και εδώ.

Λεξούλες:
καμιγάδα = καμινάδα
φίλο = Φίλιππος
καλανύχτα = καληνύχτα
καλαμέρα = καλημέρα
Γκοάρα = γκολάρα
κουτσός = κουφός
τσιτσίτσω = σκουπίσω
βατσίλη = λιβανιστήρι
μάτολας = μάστορας
χάτσικε = χάθηκε
κιγιτό = κυνηγητό
καμπαλόκι = καλαμπόκι

Ατάκες:
✱ Κλείνει κατά λάθος ο Μάνος το φως στη κουζίνα και πετάγεται ο μικρός που είναι στο σαλόνι.
Φίλιππος: ρεύμα
Εγώ: Όχι αγάπη μου δεν μας κόψανε το ρεύμα.

✱ Έχει σηκωθεί με τον μπαμπά του να πάνε να φτιάξουν το γάλα. Μόλις ακούω τον Μάνο να λέει στο Φίλιππο ότι είναι έτοιμο σηκώνομαι να πάω στη τουαλέτα. Με βλέπει ο μικρός και αρχίζει το παράπονο.
Φίλιππος: Μαμά όχι
Εγώ: Πρέπει να πάω γιατί αλλιώς θα τα κάνω πάνω μου.
Φίλιππος: Μαμά πάνα.

✱ Έχει αρχίσει και χοροπηδάει πάνω στο κρεββάτι. Χοροπηδάει και πέφτει με το πωπώ στο κρεββάτι λίγο πιο μέσα από την άκρη. Γυρίζει και κοιτάει πίσω του και λέει:

"Παραλίγο"

✱ Χτυπάει τον καναπέ με το χέρι του και λέει:

"Ποίος είναι παρακαλώ;" 12.3.2016

✱ Βράδυ της Κυριακής που γυρίζαμε από το πατρικό μου που είχαμε πάει για επίσκεψη. Αφού στην αρχή μας έλεγε για τα διάφορα που βλέπει στο δρόμο, καμινάδες, μαγαζιά κάποια στιγμή ξεκίνησε να μονολογεί. Η συζήτηση που είχε μας φάνηκε πολύ αστεία γιατί έκανε ερωτήσεις και απάνταγε μόνος του.

"Μαμά, που είσαι;"
Παύση.
"Πετάει ψηλά στον ουρανό."
Παύση.
"Μαμά, γύρισε από δουλειά."
Παύση.
"Μαμά, διαβάσει βιβλίο."  13.3.2016



6 σχόλια:

  1. Καταρχήν, είναι η Ελένη κουμπάρα σου;; Πρόσφατα την ανακάλυψα!!!!
    Πολύ μα πάρα πολύ γέλασα με το "ποιός είναι παρακαλώ;;" Εϊναι μέσα στην ευγένεια μωρέ!!!
    Πρέπει να ανεβάσω κι εγώ την Δωρικική Διάλεκτο! Έχω ήδη δύο αναρτήσεις στα πρόχειρα και ετοιμάζομαι να ξεκινήσω και τρίτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι την Ελένη την γνώρισα το 2001 στην τότε δουλειά μου, και κάναμε πολύ παρέα. Μετά κουμπαρέψαμε κιόλας, ο Μάνος βάφτισε την πρώτη της κόρη, τη Δανάη.
      Εγώ να δεις πώς γέλασα με τον μικρό μου. Είναι καλούλης δεν μπορώ να πω.
      Δεν ανεβάζεις σιγά σιγά τις αναρτήσεις σου γιατί σε βλέπω μέχρι να γεννήσεις να έχεις μαζέψει καμιά εκατοσταριά.

      Διαγραφή
  2. Τι καλά κάνεις που καταγράφεις τα πρώτα λογάκια! Είναι πραγματικός θησαυρός, μετά από λίγα χρόνια θα έχουν τόσο μεγάλη αξία! Όταν άρχισε να μιλάει ο Mini Me (ο μικρός μου) μια φίλη μου είχε προτείνει τότε να γράφω σε ένα τετράδιο τις λεξούλες του για να μη τις χάσω. Μου φάνηκε τέλεια ιδέα αλλά δυστυχώς το αμέλησα. Νόμιζα ότι θα τα θυμάμαι, όμως όχι :( Στο δεύτερο μικρό μου θα τα καταγράψω και εγώ σίγουρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σου και Καλό μήνα! Να είναι όντως θησαυρός, αλλά μην νομίζεις ότι τα καταγράφω και όλα Προσπαθώ πάντως να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και φαντάσου είναι μόνο 28 μηνών. Ο Mini Me σου πόσο είναι? Μήπως μπορείς και τώρα να γράφεις τα λογάκια του.

      Διαγραφή
  3. Τώρα είναι 4 ετών. Δεν έχει μείνει καμία πρώτη λέξη :) Το καινούργιο σε αυτή την ηλικία βέβαια είναι οι προτάσεις που κάνουν και σε αφήνουν άναυδο!Εκεί καταλαβαίνεις πόσο πολύ μεγάλωσε το μωρό σου και έχεις επικοινωνία υψηλών προδιαγραφών μαζί του! χεχεχε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή