1/12/17

Our Woodland Advent Calendar for 2017

Το φετινό μας ημερολόγιο ξεκίνησα να το σκέφτομαι από αρχές Σεπτέμβρη Άρχισα να ψάχνω για ιδέες νωρίς, από φίλες bloggers και στο pinterest, γιατί πάλι θα είχα να φτιάξω για τα γενέθλια του και δεν θα είχα πολύ χρόνο. 

Το περσινό, που ήταν και το πρώτο μας και μπορεί να το δεις εδώ, το ευχαριστήθηκε πάρα πολύ ο μικρός και μπορώ να πω ότι περίμενε υπομονετικά να έρθει η επόμενη μέρα για να κόψει ένα σκοινάκι. Κάτι που δεν το περίμενα να πω την αλήθεια.

Φέτος είπα να φτιάξω μια πόλη με σπιτάκια, αλλά στο ψάξιμο για να πάρω ιδέες έπεσα πάνω σε μια φωτογραφία με ένα σκηνικό από δάσος και μου έκανε το κλικ. Σε μια κουβέντα με την αγαπημένη Γιάννα, μου έδωσε ιδέα να φτιάξω και ένα τρενάκι, γιατί εμείς ανοίγουμε τα δώρα την Πρωτοχρονιά και έτσι έπρεπε να είχε πολλά πράγματα. 

Είναι ένα πολύ οικονομικό ημερολόγιο, γιατί το μόνο που χρειάζεσαι είναι ρολά από χαρτί τουαλέτας, καπάκια από μπουκάλι γάλα, μερικά χαρτόνια και νερομπογιές. Είχα αρχίσει να μαζεύω τα υλικά μας από νωρίς και κάπου στα μέσα του Οκτώβρη άρχισα να το φτιάχνω. Επειδή δεν ήθελα να το δει ο μικρός από πριν, το έφτιαχνα τις μέρες που ήταν στο παιδικό και το έκρυβα μέσα σε ένα μεγάλο κουτί. 

Ξεκίνησα να φτιάχνω τα ζωάκια, το ξωτικό και τα μανιτάρια, που ήταν και τα πιο πολύπλοκα, γιατί έπρεπε να τα βάψω και να περιμένω να στεγνώσουν για να μπορέσω να συνεχίσω. Βέβαια στη πορεία επειδή είδα ότι μου έπαιρνε πολύ χρόνο τα στέγνωνα με το πιστολάκι. Αν θέλετε εσείς μπορείτε να τα φτιάξετε και με χαρτόνι και να γλυτώσετε το βάψιμο, αλλά εγώ διάλεξα να το κάνω έτσι γιατί δεν είχα τα χαρτόνια στα χρώματα που ήθελα.
Σειρά είχε το τρενάκι, πάλι βάψιμο και στέγνωμα, άλλα και κόλλημα με σιλικόνη τα καπάκια για ρόδες. Σχοινάκι για να τα δέσω μεταξύ τους. Και έτοιμο το τρενάκι μας.
Μετά έφτιαξα τη φωτιά και τους κορμούς δέντρου. Για τη φωτιά πήρα άσπρο χαρτόνι το έκοψα σε μικρά παραλληλόγραμμα σχήματα και τα έβαψα καφέ. Μόλις στέγνωσαν τα έκανα ρολά. Έκοψα κίτρινο, κόκκινο και μπορντό χαρτόνι για τις φλόγες και τα κόλλησα όλα μαζί ώστε να κάνει τη φωτιά. Για τους κορμούς, απλά τα έβαψα καφέ και με ένα μαύρο μαρκαδόρο έκανα διάφορες γραμμές πάνω τους για να φαίνεται πιο αληθοφανές. Στο άνοιγμα τους έβαλα ένα χαρτάκι με ζωγραφισμένους ρόζους. 
Τέλος έφτιαξα τα βουνά, τα δέντρα, τα σύννεφα και το αστέρι. Όλα αυτά είναι από χαρτόνι που έκοψα στο σχήμα που ήθελα. Για τα βουνά και τα δέντρα πήρα δύο αποχρώσεις από γκρι και πράσινο, για να κάνουν μια διαφορά. Έκοψα δύο χαρτόνια από κάθε είδος και τα κόλλησα μόνο στις πλευρές. Την κάτω πλευρά δεν την κόλλησα γιατί έβαλα ρολά ανάμεσα για να μπορούν αν σταθούν. Στο αστέρι και στα σύννεφα, πάλι έκοψα δύο χαρτόνια από το καθένα και τα κόλλησα στην άκρες αφήνοντας κενό από πάνω για να μπορεί να μπει το χαρτάκι. 
Γενικά είχε πολύ δουλειά, αλλά ήταν κάτι που το χάρηκα πάρα πολύ και ειδικά όταν είδα την έκφραση του Φίλιππου εκεί ακόμα πιο πολύ χάρηκα. 

8 σχόλια:

  1. Έκανες ΥΠΈΡΟΧΗ δουλειά!!! Μπράβο Τεσσυ μου είναι παραμυθένιο! Είμαι σίγουρη πως ο μικρός θα έχει ξετρελαθεί!!!!)Και του χρόνου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννα μου!!! Ναι ξετρελάθηκε. Σε ευχαριστώ και πάλι για την ιδέα του τρένου. Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. Είναι φανταστικό!! Από τα ομορφότερα που ειδα φέτος!! Μπραβο Τεσσυ μου!! Και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου!!! Το βλέπω κάθε μέρα εκεί που το έχω βάλει και μου φαίνεται εκεί θα μείνει και μετά αφού τελειώσει ο μήνας. Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!! Τώρα που πέρασε ο καιρός δεν ξέρω τι να το κάνω και δεν θέλω να το πετάξω.

      Διαγραφή
  4. Δεν έχω λόγια! Εξαιρετική ιδέα και υλοποίηση!

    www.artdecorationcrafting.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή